30 בספטמבר 2013

מקרני אנד ציז



התרבות האמריקאית מביאה לעולם דברים רבים, על חלקם ניתן להתווכח אם לטוב או לרע....אבל לא לצורך זה התכנסנו

כוהנת הלייף סטייל האמריקאית מרתה סטיוארט הביאה בעבר בתוכניתה מתכון למנה אמריקאית מבוקשת - מקרוני& צ'יז . אצלינו בבית זו מנה ותיקה שמשום מה קיבלה תחייה מחודשת.

אז ניגש לעבודה....

מקרוני & צ'יז



המצרכים:

חבילת פסטה קצרה מבושלת על פי ההוראות פחות 2 דקות

4 כפות חמאה

4 כפות פרורי לחם

200 גרם גבינת צ'דר מגוררת

200 גרם גבינת טל העמק מגוררת

1/4 כוס קמח

2.5 כוסות חלב חמים

מלח, פלפל, אגוז מוסקט.



אופו ההכנה

להמיס כף חמאה אחת ולטגן את פרורי הלחם עד הזהבה - להניח בצד

לערבב את הגבינות בקערה - להשאיר בצד 1/4 מהכמות.

להכין רוטב בשמל - להמיס את 3 כפות החמאה הנותרות ולהוסיף 1/4 כוס קמח. לערבב היטב למניעת גושים.

להוסיף בהדרגה ותוך בחישה 2.5 כוסות חלב (לחמם מעט לפני ההוספה) , לערבב כל הזמן (שוב, למניעת גושים).

לתת לתערובת להסמיך. לכבות את האש ולהוסיף את 3/4 מכמות הגבינה, להוסיף את התבחינים ולערבב היטב.

להוסיף את התערובת לפסטה ולערבב.

לשפוך לתבנית משומנת.

לפזר את הגבינה שהשארנו בצד ומעל את פרורי הלחם שהזהבנו.

לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות בערך 40 דקות.



בתיאבון .

אין תגובות:

פרסום תגובה