יום אחד, בארץ הקודש, הימים ימי הפסח והשעות הן שעות טרום ליל הסדר....
סיימתי את כל ההכנות והרגשתי קצת מוזר....מוזר שסיימתי הכל מוקדם ...הפולניה שבי התעוררה ...אז אולי אין מספיק? אולי הסועדים יצאו רעבים?
לכן, הבה נתחכמה לו ...לה, למצה....
בואו נכין מצה מגולגלת .....בעצם, גלגולו של רעיון...רציתי להכין טורטייה מגולגלת, אבל שומו שמים, רחמנא לצלן, הרי ערב פסח היום ...כופרת שכמותי...
אז אמרתי, התדיינתי, ביני לבין עצמי...הבה אכין מגולגלת מדפי אורז ....
ואז התברר שהמילוי שחלמתי עליו יהיה כבד מדי לדפים העדינים .....נו, כאן צץ לו רעיון המצה המגולגלת ....שיטוט קצר באתרים השונים והבנתי את השיטה.
הרטבתי מצות הרטב היטב ....כיסיתי אותן להתפנק במגבת והתחלתי בהכנות.
מחבת עם 30 גרם חמאה ומעט שמן זית - להמיס
קצצתי בצל ושיזפתי אותו במחבת
קצצתי פטריות והוספתי אותן לבצל עד שיפסיקו להגיר נוזלים.
הוספתי כף גדושה של קמח , לערבב היטב .להוסיף מלח, פלפל, אגוז מוסקט.
בשלב הזה הוספתי שמנת לבישול , בישול של מספר דקות להסמכה והופ, לכבות את האש ולתת להצטנן.
והמצות....בשלב זה הן אמורות להיות רכות ונוחות לגלגול...אמורות, אני אומרת כי הן לא בדיוק שיתפו פעולה....אז הרטבתי שוב , השהיתי למספר דקות והנה...
חציתי כל מצה לשתיים. הנחתי כף גדושה מהמלוי בחלקה התחתון של כל מצה ו...גלגלתי, ניסיתי לגלגל....
הרוב הצליח, חלק התפרק....
השלב הבא הוא הכנת צלוחית עם ביצים טרופות ...טבילת המצה המגולגלת בביצה וטיגונה ...
הכנתי רוטב מעין סלסה שלמשפחתי היה מעט חריף (בלשון המעטה) - מה חשבתי לעצמי? האל יודע.....
קופסת רסק עגבניות קטנה
3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
לערבב בסיר קטן, לבשל מספר דקות עד הסמכה.
צילחות והגשה .....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה