30 במרץ 2014

פשטידת חצילים וגבינת גד

חצילים....הירק בעל הצבע המשגע ....חצילים, לא נגעתי בהם כל כך הרבה שנים ....
והנה, הם הפכו לאחד המאכלים האהובים עלי אך....לא מטוגנים. 
את פשטידת החצילים שהכנתי מצאתי ברשת ומאז היא עברה שדרוגים שונים, בעיקר מבחינת הגבינות שבהם אני משתמשת . הרעיון הבסיסי של בישול החציל במים היה זה ששבה את ליבי. הפעם השתמשתי בגבינת קרם שמנת 5% של מחלבות גד שקיבלתי לבדיקה. 
למחלבות גד ישנה סדרת גבינות חדשה - גבינות קרם שמנת ניו יורק 5% וכוללת טעמים חדשים - ירקות, טבעי, בזיליקום וזיתים. למרות היותה גבינה בעלת  5% שומן היא בעלת מרקם עשיר ושמנתי. הגבינה עשירה בסידן (מכילה 400 מ"ג סידן ל- 100 גרם), מינרל חשוב אשר אנו אמורים לצרוך ממנו בכל יום 500-800 מ"ג (ילדים) ו- 1200-1300 מ"ג (מבוגרים).  




אז נפשיל שרוולים וקדימה למטבח .....
נכין : 
 2  חצילים מקולפים חתוכים לקוביות 
100 גרם גבינה צהובה מגורדת 
1 קופסא גבינת קרם שמנת ניו יורק  5% בטעם טבעי של מחלבות גד 
1 שמנת חמוצה 
2 ביצים 
200 גרם קמח תופח
2 כפיות מחוקות מלח 

את קוביות החצילים נכניס לסיר מים ונרתיח עד שמוכנים .
נסנן ונשים בקערה. 
נוסיף את שאר החומרים ונערבב .
נעביר לתבנית משומנת .
בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות נאפה כשעה.  
את המאפה חילקתי ל- 16 מנות והנה ערכן התזונתי 
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)103195
חלבונים (גרם)611
פחמימות (גרם)1120
שומנים (גרם)48
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.
ומה שיצא נראה כך 



וגם כך 



אני אוהבת את הטוויסט שבשימוש בגבינת הקרם שמנת כאשר בפעם הבאה אשתמש בגבינת הזיתים או אולי אפילו בגבינה בטעם בזיליקום. 
טעים ובריא . 

אין תגובות:

פרסום תגובה