22 באפריל 2014

מוס גבינות ופירות יער

ארוחה חגיגית דורשת קינוח, קינוח שלא יהיה כבד מדי, שיסיים את הארוחה עם תחושת נעימות בפה, מתוקה אך לא יותר מדי. 
בקיצור ...מוס גבינה ופירות יער שאותו פגשתי ברחבי הרשת ואחרי מספר שינויים ...החבר'ה שלי טרפו אותו.
בתחילה היה הרעיון של קינוח בכוסות אישיות שאני כל כך אוהבת אולם עקב עומס יתר במוצרים והכנות לחג התמלאו להם שני המקפיאים ולא נותר מקום. לכן, הרעיון הוסב לתבנית ....




אז מה היה לנו? 
בשלב הראשון ניקח: 
500 גרם (2 קופסאות) גבינה לבנה (השתמשתי ב- 5%)
2 קופסאות שמנת מתוקה להקצפה 
4 כפות אבקת סוכר
200cc חלב מרוכז (חצי פחית)
מעט גרידת לימון. 

נתחיל להקציף את השמנת המתוקה ונוסיף אליה את החלב המרוכז והסוכר. לאחר שנוצרה הקצפת נערבב אליה את הגבינה וגרידת הלימון. 

כעת ניקח חבילת פתי בר ונרסקה לפרורים. 

בשלב הבא:
ניקח 200 גרם פירות יער
4 כפות אבקת סוכר 
מעט מיץ לימון 
נרסק במעבד המזון לתערובת אחידה.

ולעבודה המסובכת ....
נפזר בתבנית מאורכת חד פעמית שכבת פרורי ביסקוויטים . 
מעל נשטח מחצית מכמות הגבינה המוקצפת. 
נפזר שכבה נוספת של פרורי ביסקוויטים. 
את המחצית השנייה של הגבינה נערבב עם רסק פירות היער לתערובת אחידה ונשטח על שכבת פרורי הביסקוויטים השנייה. 
כעת לעיטור - נפזר שכבה נוספת של פירורים. 
בשלב הזה ניתן להקפיא את המוס ולא לשכח להוציאו מההקפאה כחצי שעה לפני ההגשה cheeky







אין תגובות:

פרסום תגובה