21 במאי 2014

פשטידת בטטה וצ'דר

בטטה ....האמת, אני לא סגורה עם עצמי האם אני אוהבת אותה או לא? 
בדרך כלל אני אוכלת אותה אפויה בתנור בלווית ירקות שורש נוספים. מבחינתי, זו הפעם הראשונה שפגשתי אותה בפשטידה. 
אין ספק שלבטטה יתרונות בריאותיים רבים- אמנם זוהי פחמימה אך היא מכילה בטא קרוטן שמהווה מקור לויטמין A , ויטמינים מקבוצת B , מינרלים כמו אשלגן, מגנזיום וברזל . בנוסף היא עשירה בנוגדי חימצון כמו ויטמין C, E. 
כל אלו היו ההקדמה לשכנוע עצמי להכין פשטידת בטטות. 


בצק: 
3 כוסות קמח 
200 גרם חמאה 
1 ביצה
1 כפית אבקת אפייה
1/2  כפית מלח
4 כפות מים 
מלית:
3 בטטות בינוניות מקולפות ומגורדות  דק . 
2 ביצים
150 גבינת צ'דר 
2 גביעי קוטג' 
1/2 כוס זיתים שחורים
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1 כף פרורי לחם
1 כף קמח תופח
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה: 
מעבדים את חומרי הבצק לבצק אחיד. 
מרדדים  ומניחים בתבנית משומנת כך שיכסה גם את דפנות התבנית, מהדקים. 
מגרדים את הבטטות , מוסיפים גבינת צ'דר מגורדת ושאר חומרי המלית. 
יוצקים את המלית מעל תחתית הבצק. 
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כשעה. 



אין תגובות:

פרסום תגובה