27 במאי 2014

פאי בטטות


 החג הכי חלבי נמצא ממש מעבר לפינה ....פשטידות, סלטים ועוגות גבינה ....גן עדן ממש . 
אחרי נבירה ארוכה במתכונים השמורים אצלי מצאתי את קיש הבטטות האהוב עלי כל כך. 

קיש בטטות 
בצק : 
כוסות קמח 
150 גרם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות קטנות

2 חלמונים

2 כפות מים קרים 

כפית מלח


למלית:

גליל גבינת פרומעז 

3 בטטות בינוניות 

טימין

בזיליקום (אני השתמשתי בקוביות של דורות)

גבינת קשקבל מגוררת

1 שמנת מתוקה  
2 ביצים
מלח , פלפל שחור

אופן הכנה:

לשים את הבצק  עד איחוד , יוצרים כדור, עוטפים ומקררים כחצי שעה.

משמנים תבנית פאי, מרדדים את הבצק ומסדרים על  התבנית.

מאחסנים את התבנית עם הבצק במקפיא. 

את הבטטות מבשלים בישול חלקי  עד שתהינה רכות  במקצת ופורסים.

פורסים את גליל הגבינה לפרוסות ומניחים על הבצק הקר.

מניחים את הבטטות הפרוסות על הגבינה, ממליחים  ומפלפלים.

מועכים את קוביות הבזיליקום  ומפזרים על הבטטות. 

מפזרים מעל גבינת קשקבל מגוררת.

מערבבים שמנת מתוקה עם שתי ביצים ומתבלים  בטימין, מלח ופלפל שחור.

שופכים על המלית. 

אופים בחום של 180 מעלות עד להתיצבות הקישבערך 45 - 40 דקות.
למעוניינים בקיצור דרך אני ממליצה על שימוש בבצק פריך למאפים מלוחים של מעדנות (לא, זו לא פרסומת אלא המלצה אישית 
מניסיון ).



חג שמח 

אין תגובות:

פרסום תגובה