28 ביוני 2014

פלאפל חצילים

פלאפל....לא מה שחשבתם....
אכלנו לפני זמן מה במסעדת טוקופיה בנס ציונה, לא, זו לא ביקורת מסעדות ....
אחת המנות שכבשה אותי היתה פלאפל - כדורים עגולים, פריכים, זהובים . לקחתי אחד, נגסתי ו....אוי, זו לא גברת זה אדון ....cheeky
הפלאפל היה למעשה פלאפל חצילים ....
וואו, וזה היה טעים .....
אז ניסיתי ....וכמובן, הכנתי אם כי חייבת להודות שזה לא כמו המקור.
אז מה היה לנו הפעם?
שלושה חצילים בינוניים קלופים, חתוכים לקוביות מבושלים עד רכות במים (כן, כמו בפשטידה הזו)
2 ביצים
מעט שום כתוש
3/4 כוס קמח 
כף אבקת מרק עוף
מלח, פלפל,
לערבב את העיסה היטב ולהשהות כחצי שעה. 
ליצור כדורים ולטבול בביצה טרופה ולאחר מכן בפרורי לחם . 
** כמויות הקמח משתנות בהתאם לתערובת - יתכן ויהיה צורך בתוספת קמח באם היא דלילה מדי.
כעת ניתן לטגנם בשמן עמוק או לאפות במכשיר המשולב ....אני בחרתי באופציה השפויה....אבל, לדעתי הפעם, יהיה טעים יותר בטיגון למרות שהחבר'ה טוענים אחרת. 



אין תגובות:

פרסום תגובה