מתה על עוגות שמרים ....אה, לא, לא לאכול ...להכין ...
עוגות שמרים יש המון לכל אחת המתכון האהוב עליה....
לי יש מספר מתכונים מנצחים שאני עובדת איתם לפי מצב הרוח שלי ....
את העוגה הזו הכנתי ממתכון ותיק שיש לי וייחודה בצורתה הסופית, צורה שראיתי אצל Esty hatav
אז בואו נתחיל :
5 - 6 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 ביצים
חלמון ביצה נוסף
כוס ורבע חלב חמים
150 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
גרידת לימון
ללוש היטב כ- 8 דקות ולהתפיח עד הכפלת נפח
לחלק לארבעה חלקים, לרדד כל חלק למלבן.
את החלק שנותר ללא ממרח נחתוך לפסים (הכי נוח לעבוד עם גלגלת פיצה).
ניצור רולדה כאשר מתחילים בחלק עם הממרח ומסיימים עם ה"סרטים" ....
ניצור עיגול ונחבר את הקצוות (מציינת לעצמי שחייבת להשתפר בחיבור)
להניח לתפיחה נוספת כחצי שעה.
נמרח מעל - ביצה טרופה עם כף סילאן (או דבש, למי שאוהב).
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 כ- 35-40 דקות.
בזמן האפייה נכין את הזיגוג:
1/2 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
נרתיח מספר דקות וניתן להצטנן.
כאשר העוגות יוצאות מהתנור נבריש עם הסירופ הקר או לחילופין, סירופ חם על עוגה קרה - כל זאת על מנת שיווצר זיגוג ולא ספיגת נוזל ....
בתיאבון ....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה