12 בספטמבר 2014

עוגת שמרים עגולה

מתה על עוגות שמרים ....אה, לא, לא לאכול ...להכין ...
עוגות שמרים יש המון  לכל אחת המתכון האהוב עליה....
לי יש מספר מתכונים מנצחים שאני עובדת איתם לפי מצב הרוח שלי ....
את העוגה הזו הכנתי ממתכון ותיק שיש לי וייחודה בצורתה הסופית, צורה שראיתי אצל Esty hatav 
אז בואו נתחיל :
 5 - 6 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 ביצים 
חלמון ביצה נוסף 
כוס ורבע חלב חמים
150 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
גרידת לימון 

ללוש היטב כ- 8 דקות ולהתפיח עד הכפלת נפח 
לחלק לארבעה חלקים, לרדד כל חלק למלבן. 
למרוח את המלית על 3/4 מהבצק וכאן זה מתחיל...



את החלק שנותר ללא ממרח נחתוך לפסים (הכי נוח לעבוד עם גלגלת פיצה). 



ניצור רולדה כאשר מתחילים בחלק עם הממרח ומסיימים עם ה"סרטים" ....
ניצור עיגול ונחבר את הקצוות (מציינת לעצמי שחייבת להשתפר בחיבור)


להניח לתפיחה נוספת כחצי שעה. 
נמרח מעל - ביצה טרופה עם כף סילאן (או דבש, למי שאוהב). 
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 כ- 35-40 דקות. 
בזמן האפייה נכין את הזיגוג:
1/2 כוס מים 
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
נרתיח מספר דקות וניתן להצטנן. 
כאשר העוגות יוצאות מהתנור נבריש עם הסירופ הקר או לחילופין, סירופ חם על עוגה קרה - כל זאת על מנת שיווצר זיגוג ולא ספיגת נוזל ....
בתיאבון ....
כנראה שלא חסר כי עוד לפני שהספקתי לזוז תבנית אחת חוסלה cheeky





אין תגובות:

פרסום תגובה