18 באפריל 2023

פשטידת מצות טבעונית

 שנים רבות הכנתי את הפשטידה הזו בגרסתה הבשרית והיא הייתה מהמבוקשות ביותר בחג. 

אמממה, יש לי טבעונית בבית ונאלצתי למצוא לפשטידה תחליף שגם היא (וכמובן גם כל השאר) ייהנו ממנה ולא ייגרע מטעמה. 

היו כמה ניסיונות עד שהגעתי להצלחה הגדולה 

אז בואו נתחיל 

חבילת מצות - להרטיב 

בסיר קטן לערבב : 

3 קופסאות עגבניות מרוסקות 

3 קוביות קפואות של תבלין איטלקי 

מלח, פלפל 

לבשל ולצמצם מעט 

2 קופסאות ממרח סויה טבעי 

גבינה "צהובה" מגורדת (אני השתמשתי בזו של משומשו)

במחבת גדול : 

לטגן 2 בצלים קצוצים דק 

להוסיף 4 סלסלות פטריות קצוצות 

לאדות עד שהנוזלים מתאדים 

לתבל - מלח, פלפל, מעט אבקת מרק פטריות 

להוסיף כף קורנפלור מומסת במעט מים קרים ולערבב היטב 

ולמלאכת ההרכבה 

שכבת מצות רטובות - רוטב עגבניות - תערובת הפטריות - רבע ממרח הסויה - שכבת מצות וכו 

בשכבה העליונה של המצות להניח עוד רוטב עגבניות וגבינה צהובה (טבעונית, כן?) מגורדת מעל . 

לכסות בנייר אלומניום ולאפות בתנור שחומם מראש  בחום של 180 מעלות , בערך 50 דקות 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה