בשיטוטי ברשת פגשתי את עוגת ילדותי בגרסא טבעונית אולם מרוב התלהבות כשהעתקתי את המתכון לא שמרתי את מקורו .
עוגת עקיצת דבורה טבעונית
בצק:
1/2 כוס משקה קוקוס-שקדים של תנובה
1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק
2 כפות סוכר רגיל
1.5 כפיות שמרים יבשים
1/4 כוס שמן קוקוס
2.5 כוסות קמח
ציפוי העוגה
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
1/4 כוס משקה קוקוס-שקדים
1 כף שמן קוקוס
1 שקית שקדים פרוסים
סירופ
2/3 כוס מים
1/2 כוס סוכר
4 כפות סירופ מייפל טבעי
קרם
1 שמנת צמחית
1/4 כוס משקה קוקוס-שקדים
3 כפות סירופ מייפל טבעי
חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה:
הכנת הבצק
מערבבים את משקה הקוקוס-שקדים ורסק התפוחים בעזרת מטרפה ידנית, מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן, מערבבים ומעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את הקמח ולשים לפחות 7 דקות, עד שהבצק נהיה רך . אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף עד כף אחד של קמח.
מעבירים אותו לקערה משומנת קלות, מניילנים ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה, או עד להכפלת הנפח.
מעבירים את הבצק שתפח על משטח עבודה ולשים היטב כדי להוציא את בועות האוויר. משמנים את התבנית ומרדדים בתוכה את הבצק כך שיכסה באופן אחיד את התבנית.מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
הכנת הציפוי
שמים בסיר את החלב, הסוכר, סירופ המייפל והשמן, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים בבת אחת את כל השקדים, מערבבים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מפעם לפעם כ-5 דקות, או עד שהתערובת מתחילה להצטמצם ולהסמיך. בזהירות, כדי לא להוציא את האוויר מהעוגה. שמים מעליה את ציפוי השקדים, ומורחים עד הדפנות.
אופים את העוגה בין 25 ל-30 דקות עד שהיא תופחת ומשחימה יפה.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לגמרי.
הכנת הסירופ
שמים בסיר קטן את המים והסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות. מוסיפים את המייפל ומערבבים.
הכנת הקרם
שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את כל המרכיבים ומקציפים במהירות בינונית לקצפת יציבה
הרכבת העוגה
חותכים את העוגה שהתקררה לרוחב בעזרת סכין משוננת(לי יש מעין חוט מיוחד העוזר בחיתוך ישר) מניחים את החלק העליון עם השקדים כלפי מטה. משקים בנדיבות את שתי שכבות העוגה בצד החתך בסירופ, מורחים על החלק התחתון של העוגה את הקרם ומניחים מעל את חלקה העליון של העוגה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה