23 בנובמבר 2014

מיקס אין וטעים

חורף....(שונאת, כבר אמרתיsurprise)....
קר....(כבר אמרתיsurprise)
רוצה להתחמם ? בוודאיcheeky.....
מצאתי פתרון מחמם, מרגיע ומשביע...
דייסת קוואקר ....כן, כן, תהנהנו לכם בראשכם....חלקכם יגיד אויש, חלקכם יגיד מה נפל עליה וחלקכם יאמר כמוני....טעים לי 
אני מכינה אותה בצורה פשוטה ומהירה - חצי כוס חלב, חצי כוס מים 3-4 כפות דייסה ומרתיחה. ממתינה לסמיכות הרצויה. 
להמתקה מוסיפה מעט סוכרא דיאט או סילאן .....
אה, כן ולפינוק נוסף.....אך לפני כן וידוי קטן - את המוצר שאציג כעת הכרתי לפני כמה שבועות מקנייה אקראית בסופר , התאהבתי וכבר רכשתי אותו כמה וכמה פעמים. 



חברת קולומבוס הוציאה לשוק אריזות פינוק אישיות המכילות תוספות מדודות של חמוציות צימוקים ואדממה/ פירות יבשים ואגוזים/ פירות טרופיים יבשים ואגוזים. 



כל אריזה מכילה כ- 30 גרם וערכה הקלורי הוא עד 100 קלוריות . 
התוספות מתאימות הן כנשנוש עצמאי כשבא משהו מתוק ....אם כי, אני לא אוהבת את המילה "נשנוש" - בא משהו להכניס לפה? שבו , תפנקו את עצמיכם, הקדישו כמה דקות לעצמיכם ... תאכלו בהנאה ובמודעות. 
סדרת המוצרים מותאמים בגודלם וחיתוכם על מנת לתת חווית אכילה נוחה ונעימה. המוצרים דלי נתרן, ללא כולסטרול וללא שומן טרנס והם עשירים באשלגן, מכילים ברזל, מגנזיום, אבץ, סידן וסיבים תזונתיים. 
את האריזות ניתן למצוא ברשת שופרסל - כעת נמכר במחיר מבצע של 9.90 ש"ח ולאחר מכן יימכר ב- 12.90 לשלישיית מוצרים של 30 גרם כל אחד. 

21 בנובמבר 2014

עוגת תפוחים קלילה

אמרתי שאני מתה על עוגות תפוחים ....אחד המאכלים שמולם קשה לי להתמודד עם כוח הרצון שלי אך עם העוגה הזו המצפון אינו נוראי כל כך ....
כבר פרסמתי כמה עוגות תפוחי עץ להנאתכם 
ואפילו זו 
והנה העוגה הנוספת שאחד הדברים הנהדרים בה הוא שבמקום הסוכר ניתן להשתמש ב"כמו סוכר" באותה כמות הרשומה המתכון . 
אז בואו נפשיל שרוולים ונתחיל במלאכה 
בקערה לשים: 
1 ק"ג תפוחי עץ סמית קלופים וחתוכים לקוביות 
3 כפות סוכר (או "כמו סוכר") 
כף קינמון 
לערבב היטב 
בקערה נוספת לערבב היטב (ידני)
3 ביצים 
1 כוס סוכר (או "כמו סוכר")
לכל אלה להוסיף 
1/2 כוס שמן תוך זילוף איטי 
1 כפית תמצית וניל 
1.5 כוסות קמח תופח
ומעט מלח .
לשמן (אני משתמשת בתרסיס) תבנית 26 
להניח את קוביות תפוחי העץ 
לשפוך מעל את תערובת הבצק .
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 45 דקות. 


16 בנובמבר 2014

געגועים לקיץ

" כי חורף
השמש נעלמת בחורף
הגשם מטפטף על העורף
חורף .- וקר
חורף - וצריך ללבוש 
מעיל כל החורף 
וגשם מטפטף על העורף 
חורף - וקר"
(מילים: יואל לרנר
לחן : אבנר קנר)

ואני....שונאת את החורף ....
כי קר ...בגוף ובנשמה 
מנסה להתחבא מתחת לשמיכה
ללבוש בגדים חמים
לשתות שתייה חמה 
ובלבד שאתחמם לי....
אז ישבתי לי עטופה בשכבות וניסיתי ליצור ....ליצור מעט חורף עם קריצה עזה לאביב הפרחוני 



את הכרטיס אני מצרפת לאתגר מספר 26 בבלוג Scrappy Hands - מרקמים 
ולסיום קבלו את גידי גוב ב..."חורף" 

חלון פנימי (iframe)

14 בנובמבר 2014

מעטפות הכסף

כן, מעטפות הן נושא מאוד אקטואלי ....מעטפות הכסף, לכאורה, של אולמרט, טלנסקי ושותפיו. 
לא, לא השתגעתי ולא ירדתי מהפסים ובוודאי שאין לי חלק במעטפות שהיו או לא היו....
מה שכן, יש לי חלק מכובד בהכנת מעטפות ל- gift card ....
והמעשה שהיה כך היה:
רכשתי לי תבנית חיתוך חדשה להכנת מעטפות - האמת, קצת פישלתי כי התכוונתי ליצירת מעטפות גדולות שיכילו את כרטיסי הברכה עצמם. מה שהגיע היתה תבנית ליצירת מעטפה מקסימה שמתאימה בגודלה לאותם כרטיסי מתנה שאני מרבה להעניק. 
הכנתי לי כמה מעטפות לאירועים הקרובים .....
התחלתי עם אחת 



ומצידה השני 



ואז הכנתי אחת נוספת



וטובים השניים מן האחד 



וראיתי כי טוב ויפה ....הוכנו להן עוד כמה וכמה מעטפות .....

9 בנובמבר 2014

מעשה בחמישה בלונים

מעשה בחמישה בלונים ....ספרה האהוב של מרים רות שרבים כל כך גדלו עליו. 
ומדוע נזכרתי בו דווקא כעת? הרי ילדיי בוגרים הם ונכדים אין לי ? אז הסכיתו ושמעו....
קיבלתי תבניות חדשות למכשיר הקאטלבאג - תבניות חיתוך של .....בלונים cheeky. נכון, יש לי קובץ מוכן בסילואט אבל כמו שכבר למדתם, אני מהעצלניות שלא פותחות את המכשיר בכל הזדמנות ....אז חייבת משהו זמין יותר. סיבה למסיבה, לא?
סופ"ש הגיע ובין צעידה בנמל, לביקור משפחתי, לכביסות, לבישול ואפייה  אוףףףף, עייפתי .....שיחקתי בתבניות. 
התוצאה - כרטיס פשוט עם ...כן, ניחשתם....חמישה בלונים cheekycheekycheeky 





אני אהבתי .....את הספר ואת הכרטיסcheeky.

7 בנובמבר 2014

סתיו

זהו, הסתיו כבר כאן. 
אין ספק בכך ....
מזג האוויר הסגרירי , ההפכפך, הגשם והרוח , החשיכה המוקדמת שמשביתה אותי בשעה הזויה ....
כבר אמרתי שאני שייכת לאנשי הקיץ? 
אבל יש נקודת אור באפלה (איזו דרמה surprise) והיא הצבעים המהממים של העונה ....ואת הצבעים האלו אני ממש אוהבת . 
לצבעים האלו התחברתי וכך נולד לו כרטיס לאתגר החדש של Scrappy Hands 



דיסטרסטי, לכלכתי בדיו את התווית (כן, אני...cheeky)....






ואיך אפשר לסיים את הרשומה ללא שירה של להקת הנח"ל - סתיו (מילים יחיאל מוהר, לחן יוחנן זראי)

חלון פנימי (iframe)
.. 

5 בנובמבר 2014

חזה עוף ממולא

שניצל עוף טוב ...מה המשמעות שלו עבורכם? 
טוב, לא, לא התחרפנתי עם המעבר לשעון החורף אלא התוועדתי לסדרת מוצרים חדשה העונה לשם "סדרת הקצב של עןף טוב" שזכתה בתואר מוצר השנה לשנת 2014. 
החדשנות בסדרה החדשה היא בעובדה שלא צריך לעמוד בתור אצל הקצב על מנת לקנות חלקי עוף טריים, נקיים וארוזים הכל באריזות במקררי הסופר. הסדרה מכילה שוקיים עם עור ושוקיים ללא עור , כרעיים עם עור וכרעיים ללא עור, חזה עוף, חזה עוף פרוס דק לשניצלים, פילה עוף טרי, שווארמה הודו , עוף שלם וירכי עוף. 
אחרי שהכרתי את הסדרה החלטתי להשתמש בחזה עוף הפרוס דק לשניצלים





לא סתם שניצלים אלא כאלה ממולאים. את הרעיון הכללי שאבתי מגלילות השייטל שהכנתי לפני זמן לא רב .
התחלתי בעבודה :
2 בצלים 
2 קופסאות פטריות חתוכות (כמובן שניתן להכין עם טריות אך ...לא היה בביתsurprise)
לקצוץ את הנ"ל קטן - אני נעזרתי בסלייסר ותוך שניות היה הכל קצוץ ...
לטגן עד הזהבה וריכוך ולהניח להתקרר. 
להניח את חזה העוף הפרוס. 
להניח במרכז כמות של כף גדושה מהמילוי , לגלגל .
להכין שלוש צלחות: האחת עם קמח, השנייה עם ביצה טרופה והשלישית עם פרורי לחם או פנקו  .
לטבול כל גלילה לפי הסדר הנ"ל .
לטגן .
תראו כמה הוא עסיסי...יאמי ....



2 בנובמבר 2014

לחם גרעינים


שבת חורפית עברה עלינו , החמין הפיץ את ריחו בשעות הבוקר ואילו בשעות אחר הצהריים הוכנס הלחם לתנור.

למען האמת והגאווה מי שאחראי על תחום הלחמים (למעט לחמניות) בבית הוא העזר כנגדי והוא האחראי לריח העולה באפינו ומגרה את בלוטות הרוק בשעות אלו.

אז מה היה לנו ?

לחם גרעינים ביתי (המתכון מהאתר של אוסם)

מצרכים להכנת 2 כיכרות לחם


850 גרם קמח שמרים 50% קמח חיטה מלא (שקית שלמה)
1/4 כוס שמן זית או שמן צמחי אחר
2 כפות סוכר
1 כף גדושה מלח
½ 2 כוסות (500 מ"ל) מים פושרים
לתערובת הגרעינים (ניתן לגוון עם כל תוספת שאוהבים):
1/2 כוס זרעי פשתן
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/3 כוס גרעיני שומשום

אופן ההכנה

1. לקערת מיקסר עם וו לישה שופכים קמח שמרים, סוכר, מלח, מים פושרים, שמן זית ואת תערובת הגרעינים (מערבבים בקערה קטנה את זרעי הפשתן, השומשום, גרעיני החמנייה והדלעת. משאירים בצד 3 כפות לציפוי הלחם לפני האפייה).

2. לשים במהירות בינונית למשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק.

3. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך 10 דקות.

4. מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים, מעצבים כל חלק לכיכר בצורה הרצויה ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

5. מכסים את הבצק במגבת לחה או ניילון נצמד ומשאירים אותו לתפוח במקום חמים במשך כשעתיים.

6. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ושמים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת לחות.

7. לפני האפייה מברישים מעט מים מעל פני הכיכרות ומפזרים מעל את תערובת הגרעינים שנותרה.

8. מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות ומכניסים את הלחם לאפייה למשך כ-50 דקות או עד שהלחם מקבל קרום זהוב
9. מוציאים את הלחם מן התנור, משחררים מהתבנית, מניחים על גבי רשת ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות ב-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומשאירים על הרשת לצינון.

והתוצאה

 



1 בנובמבר 2014

כרטיס ליום חורפי

שבת חורפית עוברת עלינו. הגשם  ניתח בחזקה מהשמים , בחוץ קריר אבל בבית יבש ונעים. שבת קלאסית של חורף כאשר ריח החמין מעורר את החושים.
זהו בדיוק הזמן לכרטיס מהיר וקליל, כזה שמשאיר זמן לקריאת  מתחת לשמיכת הפוך העוטפת surprise.
שינסתי מתניים, ידיים ושאר אביזרים והנה התוצאה לפניכם:





ואחרי שהכנתי את הכרטיס הפציעה מעט השמש ויצאתי לי לשעת ההליכה שלי כי המצפון עבד שעות נוספות על כך שויתרתי לעצמי הבוקר ולא קמתי להליכה בנמל.