הבלוג הזה מהווה מעין מחברת מתכונים של המשפחה. לכן יתכן שתראו מתכונים שמבוססים על מתכונים ברשת באינטפרטציה שלי, אבל תמיד יופיע קרדיט למתכון המקורי
31 באוקטובר 2020
מאפינס קוקוס
עוגת פרי הדר
הסתיו הגיע ואיתו גם אפיית עוגות המיץ, עוגת מיץ תפוזים היא העוגה השלטת בבית
את העוגה הראשונה לעונה זו בחרתי להכין ממיץ פירות הדר סחוט טרי שקיבלתי לסקירה והכנתי אותה בגרסתה הטבעונית ממתכון שהעלתה אורי שביט.
עוגת תפוזים – אורי שביט
יבשים
2 כוסות קמח לבן
1 כוס סוכר לבן
½ 1 כוסות קמח שקדים
שקית אבקת אפייה
רטובים
¾ 1 כוסות מיץ תפוזים טבעי
¾ כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
ציפוי
½ כוס מיץ תפוזים
¼ כוס סוכר
להדליק תנור על 170 מעלות
לתוך קערה לנפות קמח
להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב טוב
בקערה נוספת לערבב את כל המרכיבים הרטובים
להעביר תערובת יבשה לרטובה לערבב עד
שאחיד (לא לערבב יותר מידי)
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה
לאפות 50-60 דקות עד ששיפוד יוצא נקי והעוגה
סדוקה, זהובה וגבוהה
ציפוי
לקראת סיום אפיית העוגה
להביא לרתיחה מיץ תפוזים וסוכר
לבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד לקבלת סירופ
סמיך (בערך 10 דקות)
לערבב ולהוריד מהאש
ברגע שהעוגה יצאה מהתנור להשקות אותה בסירופ החם
חברת "גן שמואל מזון",
יצרנית המיצים של מותג "פרימור", מרחיבה את מגוון המיצים המצוננים
ומשיקה שני מיצים סחוטים טבעיים חדשים: 100% מיץ תפוחים סחוט טבעי ומיץ פירות
הדר בתוספת ויטמין C סחוט טבעי.
המיצים החדשים נסחטים מפירות טבעיים, בטעם הקרוב ביותר לטבע, ישווקו בבקבוקי 1
ליטר וימכרו ברשתות המזון ברחבי הארץ.
מחיר מומלץ לצרכן: כ-
13-15 ₪ לבקבוק 1 ליטר.
כשרות
מהדרין של חוג חתם סופר פ"ת והרבנות קריית מלאכי.
להשיג בכל רשתות המזון ברחבי הארץ.טבעי, הנחשב לפרי בעל הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר
2 באוקטובר 2020
כדורי פולנטה במלוי עגבניות מיובשות ותרד (מתכון של אורי שביט)
המתכון הזה הוא של אורי שביט, אושיית מתכונים טבעונית, שכמעט כל מתכון שלה הוא הצלחה מובטחת.
את המתכון גיליתי לפני ראש השנה והוא המתין לרגע הנכון (שהגיע היום).
כדורי פולנטה במילוי עגבניות מיובשות ותרד
2 כוסות פולנטה להכנה מהירה (הקמח הצהוב הדק)
1/2 2 כוסות מים רותחים
כ-1/2
כפית מלח
1 כף שמן זית
למילוי:
10 עגבניות מיובשות בשמן זית
כשליש חבילת עלי תרד קפואים שהפשרתי
ארבע קוביות שום כתוש
ארבע קוביות תיבול איטלקי של דורות
מלח,
פלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית
המילוי
קוצצים את העגבניות המיובשות ואת עלי התרד והשום.
מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן ואת חומרי המילוי, מערבבים ומטגנים יחד 2-3 דקות
נוספים עד שהירקות מתרככים. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
הפולנטה
מערבבים בקערה פולנטה ומלח. מוסיפים
מים רותחים וכף שמן ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק סמיך. מניחים להתקרר מעט.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים היטב תבנית.
ממלאים
יוצרים מהפולנטה כדור ומשטחים אותו על כף יד פתוחה.
מניחים במרכז כפית מהמילוי וסוגרים חזרה לצורת כדור.
מניחים בתבנית ומגלגלים כדי שהכדור יצופה בשמן.
ממשיכים כך עם יתר הפולנטה והמילוי. אפשר להכין עד לשלב הזה מראש ולשמור במקרר.
אופים את הכדורים בתנור החם 10-15 דקות, להזהבה קלה ומגישים.
1 באוקטובר 2020
מרק חרירה
סתיו בחלוני וריח המרק מתחיל לעלות ברחבי הבית.
אחד המרקים האהובים עלינו הוא מרק חרירה שמהווה ארוחה מלאה בפני עצמה.
ישנם גרסאות רבות למרק הזה כאשר אני דבקה בגרסה שהופיעה בפורום ישן נושן כאשר אני מסיבה אותו לטעמינו .
חזרתי הביתה מהעבודה, וחיש קל, תוך פחות מחצי שעה (כולל חיתוך ) היה מרק מוכן לאכילה.
הפודי התגלה כמציל הלאומי.
מרק חרירה צמחוני – דיתה של נונה (עושים שוק)
קציצות בקר ותרד
היוש כולם
מתה על קציצות - עוף, בקר, שניהם יחד, עם כרובית, עם ברוקולי אבל זו פעם ראשונה שנתקלתי בקציצות עם תרד ונענע.
האמת, השילוב קצת מוזר לי אבל הסקרנות, הו הסקרנות ...
המתכון המקורי הינו דנית סלומון והוא מפורסם באתר השף הלבן ואני כהרגלי, התאמתי אותו לטעם הנוכחים בבית (שזה בערך, הזוגי ואני).
וזה הולך ככה (הגרסה שלי)
חצי קילו בשר בקר טחון
300 גרם מדליוני תרד מופשרים (לא לסנן)
1 כוס שיבולת שועל דקה
2 ביצים
קליפת לימון מגוררת
מיץ מלימון אחד
1/4 כוס פטרוזיליה
1/4 כוס נענע (ישר מהאדנית 😃)
4 קוביות שום כתוש
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח, פלפל,
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
לערבב את כל התערובת יחד וזכרו - לא לסנן את התרד, להוסיפו עם הנוזלים . להשהות כחצי שעה במקרר.
ליצור קציצות ולטגן במחבת או בפודי בתוכנית הצריבה (הזדקקתי למעט מאוד שמן, אם בכלל).
במתכון המקורי של דנית זהו השלב של הכנת רוטב העגבניות ...לי יש בבית רוטב עגבניות שהכנתי לבד, מתובל, ולכן השתמשתי בו .
לסיר שבו טוגנו הקציצות הוספתי את רוטב העגבניות, חיממתי עד בעבוע (בפודי בתוכנית הבישול/אפייה) והוספתי את הקציצות למשך כעשרים דקות .
19 בספטמבר 2020
כדורי בשר בפודי
המשחק החדש בבית הינו ה- Foody Max , אותו סיר מולטי קוקר שיודע לעשות הכל פרט ל...קפה
כל יום מנסים בו משהו, חלק דורש ניסוי נוסף וחלק מוצלח מהרגע הראשון . מרבית הבעיות הן למצוא את התוכנית המתאימה ובעיקר את לוח הזמנים הנכון.
כדורי הבשר שהכנתי לחג היו בזמן הנכון, בתוכנית הנכונה ובעיקר חסכו זמן, הרבה זמן.
המתכון מבוסס על מתכון ותיק של פירגה (שמי שלא מכיר את אתר המתכונים שלה, מפסיד) עם התאמה למשפחתנו.
מצרכים לכדורי הבשר:
קילו בשר בקר טחון
3/4 כוס קמח שקדים
2 ביצים
1 תפוח
אדמה מגורר דק
שן
שום כתושה
1בצל
טרי מגורר
כפית אבקת סודה לשתייה
מלח
פלפל
שחור
לרוטב:
2 קןפסאות עגבניות מרוסקות (Motty)
4 כוסות מים
4 כפות שמן
3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
בצל גדול קצוץ
2 גזרים מקולפים פרוסים לעיגולים
200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
כף סילאן
מלח ופלפל שחור
להכין את תערובת הבשר ולהשהות במקרר כחצי שעה.
להפעיל את הפודי על תוכנית צריבה - להוסיף מעט שמן בסיר, להכין כדורי בשר ולטגן אותם קלות בסיר.
להוציאם לקערה.
ללא ניקוי הסיר להכניס את כל חומרי הרוטב, לערבב ולהכניס את כדורי הבשר פנימה.
להפעיל את סיר הלחץ על 15 דקות(לא לשכוח להעביר שסתום ל- seal ) ובסיום ...כדורי בשר טעימים שבא לקחת חלה ולטבול ברוטב.
18 בספטמבר 2020
עקיצת הדבורה טבעונית 2
ראש השנה
אחד ממאכלי/מתוקי החג המסורתיים מאז ומעולם, עוד בבית הורי, היתה עוגת עקיצת הדבורה ואין שנה שלא אכין אותה.
מכיוון שיש בנינו טבעונית חיפשתי גירסה שתמצא חן בעיני כולם.... שנה שעברה הכנתי אותה עם שמרים ואילו השנה חיפשתי אחת ללא ..... ישנם ברשת מתכונים רבים ואני הרכבתי לעצמי את המתאים לי ממספר מתכונים שונים.
עוקץ הדבורה טבעוני
לעוגה:
2 כוסות קמח
1 כוס חלב סויה
100 גרם רסק תפוחים
2 כפות מיץ לימון
1/3 כוס שמן
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפות תחליף דבש
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
לקרם הוניל:
1 שמנת מתוקה צמחית
1 אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס חלב סויה
לציפוי השקדים:
100 גרם שקדים פרוסים
2 כפות סוכר
1 כף תחליף דבש
אופן ההכנה
למזוג לכוס את החלב ולהוסיף את מיץ הלימון ולהניח בצד.
ציפוי
השקדים:
קולים במחבת את השקדים הפרוסים עם 2 כפות סוכר, כשהסוכר נמס מוסיפים כחצי כף תחליף דבש ומערבבים היטב. מניחים להצטנן .
העוגה:
בקערה לערבב את החומרים היבשים : קמח, אבקת אפיה,
סודה לשתיה וסוכר
להוסיף את החלב , שמן,
רסק תפוחים,תחליף הדבש, תמצית וניל ולערבב היטב.
להעביר לתבנית עגולה משומנת
לפזר מעל העוגה את השקדים שהכנו.
לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה
כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה, נזלף מעל את מה שנותר מתחליף הדבש (או יותר...)
לקרר את העוגה היטב
להכין את קרם הוניל
נחצה לרוחבה את העוגה שהתקררה לה בינתיים
למרוח את קרם הוניל ולכסות בחלקה העליון של העוגה .
12 בספטמבר 2020
הגונדי של עינת
לא רבים יודעים אבל בימי ילדותי שהינו משפחתי ואני בשליחות בטהראן, תקופה ידידותית לישראל, תקופה הזכורה לי לטובה. ארץ יפה, נופים בה רב, מאכלים מגוונים שאת חלקם אהבנו ואת חלקם, איך לומר בלשון עדינה ...לא כל כך.
אחד מהזכרונות שלי בתחום הקולינרי (טוב, קחו בחשבון שהייתי שם בגילאי 8-11.5) היה סוג של כדורים, מתובלים, שהעוזרת היתה מכינה לנו ....
מכינה וכשנגמר, היתה מכינה עוד ... בעייתי משהו, בעיקר כשלא כל כך התחברנו אליהם ... לא יכולה לומר שאלו אכן היו קציצות הגונדי אבל זהו הזיכרון.
כשחברתי עינת העלתה את המתכון לגונדי, הכנתי ו...כן, ניחשתם נכון, לא התחברתי ואני אפילו לא זוכרת אם הכנתי אותם כלשונם או שיניתי.
השבוע, החלטתי לתת להם צאנס נוסף והכנתי ממש כפי שעינת מכינה ....
וואו, הפעם עפתי עליהם ..לא יודעת מה השתנה אבל .....
וזה הולך ככה
גונדי- עינת
הקציצות:
600 גרם בשר עוף טחון
4 בצלים בסלייסר
כוס ורבע קמח חומוס
כפית אבקת אפיה
מלח פלפל לבן,כורכום, טיפה הל (לא חובה)
ללוש היטב ולתת לתערובת לנוח עד שהמרק מוכן.
המרק:
2 בצלים חתוכים לרבעים
4 גזרים חתוכים גס
(ניתן להוסיף כל ירק שבא לכם)
כוס גרגרי חומוס מבושל או קפוא.
מלח, פלפל, כורכום,אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום.
להביא לרתיחה בסיר גדול.
ליצור קציצות מהתערובת בידיים רטובות ולבשל עד
לריכוך הירקות.
הגונדי יוצא רך ואוירירי.
ואם תרצו מתכונים מדהימים נוספים, שאינם מסובכים ובעיקר בריאים - הצטרפו לעינת
אני איתה כבר לא מעט זמן והתוצאות מדברות בפני עצמן.
5 בספטמבר 2020
לחם כוסמין מלא בפודי
במסגרת הניסיונות וההתנסויות בצעצוע החדש ניסינו הכנת לחם ....
צפינו הזוגי ואני בהמון סרטונים ברשת עד שהגענו לקומבינציה שנראתה לנו מבטיחה והנה היא לפניכם.
לקחתי את המתכון הרגיל שלי:
1 קילו קמח כוסמין מלא
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס שמן
2 כפות סוכר
3.5 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
ללוש היטב במשך 10 דקות.
לשים בסיר של הפודי 1 כף שמן זית
ליצור כדור מהבצק ולהכניס לסיר ולסובבו כך שיימרח כולו בשמן.
להניח מגבת מעט לחה ולכסות את הבצק.
להפעיל את הפודי על ייבוש 40 מעלות. מינימום הזמן שניתן להפעיל במכשיר הינו שעה ולכן יש לכוון טיימר נפרד לחצי שעה.
לפתוח ולהוציא הכדור, להוציא אוויר ולעצב שוב לכיכר עגולה.
להחזיר לסיר , לעטוף במגבת הלחה למשך חצי שעה נוספת .
בתום הזמן להוציא את המגבת, לחרוץ 3 חריצים עם סכין חדה .
להעביר את הפודי למצב אפייה, חום 160 מעלות למשך 30 דקות.
בתום הזמן לבדוק שאכן נאפה בתחתית - יתכן ויש צורך להוסיף עוד 5 דקות כשהלחם הפוך (אני הוספתי).
4 בספטמבר 2020
גולש בפודי
קיבלתי צעצוע חדש - מולטי קוקר של נינג'ה ...מפלצת מטבחית ללא רחמים .
התחלתי ניסיונות שונים שחלקם צלחו - דפי אורז עם גבינה ו/או ירקות שיצאו מושלמים ומצד שני עוגת גבינה שכרגע סומנה ככישלון במראה .
ואז ....החלטתי להכין גולש ... מודה, אני מפחדת מסירי לחץ. שנה שעברה קניתי סיר חדש ולא נגעתי בו למעט פעם אחת, אבל מה? משהו בנינג'ה שידר לי .... נסי אותי.
אז שתיתי מיץ אומץ 😄וניגשתי למלאכה .
הפודי שלי הוא פודי מקס בעל קיבולת של 7.5 ליטר ....
גולש בנוסח שלי
2 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות
2 בצלים קצוצים גס
חצי כוס קמח לקימוח הבשר
2 גזרים פרוסים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
כוס וחצי יין אדום
תבלינים - מלח, פלפל, שום כתוש, פפריקה אדומה,
מעט פפריקה מעושנת
לקמח את קוביות הבשר ולנער את שאריות הקמח
להפעיל את הפודי על צריבה ולצרוב את הקוביות מכל
הצדדים (בערך 5 דקות).
להוסיף את הבצלים , הגזרים ותפוחי האדמה, לתבל
להוסיף את היין - לתת לאלכוהול כמה דקות להתאדות
ולהוסיף מים או ציר בקר עד גובה הבשר (לשים לב לא לעבור את קו המקסימום לסיר הלחץ).
לחבר את מכסה הלחץ , לסובב את שסתום הלחץ למצב seal ולהפעיל
על
high לכוון טיימר ל- 30 דקות.
בתום הזמן לשחרר לחץ, לפתוח ולתקן תיבול.
הבשר היה למעשה מוכן בדיוק בזמן אני השארתי על
חימום עוד חצי שעה .
נמס בפה
31 באוגוסט 2020
שמרים לראש השנה
החג מתקרב, מתחילים לחוש את האווירה בעיקר בחיפושי המתכונים .
אצלי, החיפוש הוא אחרי מוצרים חדשים היוצאים לקראת החג או מהדורות חג שהיו וחזרו ....
הגיע אלי לטעימה ממרח השומשום עם דבש של חברת אחוה, שעשוי מטחינה משומשום מלא, דבש, עשיר בסידן ודל בנתרן.
כעת הדילמה החלה
למרוח על פרוסת לחם?
לאכול עם כפית?
לאפות ?
הפור נפל - עוגת שמרים ....
וואו, התעצלתי מאוד הפעם ולכן השתמשתי בבצק שמרים מרודד מוכן שהופשר במקרר במהלך הלילה.
הבצק נפרס, ממרח השומשום עם דבש נמרח מעליו, פוזרו אגוזים קצוצים .
גלגול הבצק, לחצות במרכזו ולקלוע צמה
מעל סירופ מייפל טבעי
התפחה נוספת של שעה
ו....לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך כ- 35 דקות
זהו, קלי קלות 😄
תכינו כוס קפה ותתענגו על המתוק הזה (ויכולה לספר לכם ש....גם בכפית זה טעים מאוד)
ואם בא לכם להתפנק בעוגת דבש מוכנה הרי שעוגת הדבש של אחוה בטעם ביתי נמכרת במחיר מדהים של 5 ש"ח ...ובמחיר כזה למה לטרוח להכין לבד.
ונסיים בברכת ...
תכלה שנה וקורונותיה
תחל שנה וברכותיה
20 ביוני 2020
פטריות ממולאות בגבינת משומשו (טבעוני)
הגבינה הטבעונית החדשה הנה ללא סימון אדום, נפלאה לשימוש בכריכים, טוסטים, פיצות ועוד, ללא חשש מאלרגנים